Sanquin

Bloedbank in beweging
jubileumboek sanquin noordoost

Sanquin

Wist u dat de eerste kunstnier gemaakt was van onderdelen van een T-Ford en een Duitse bommenwerper? Deze en zo vele andere bijzondere feiten staan te lezen in het bijzondere jubileumboek dat Pavlov voor Sanquin Noordoost realiseerde.

Bloedbank in Beweging gaat over de bloedtransfusie in Noordoost Nederland. Een verhaal dat begint met de oprichting van een bloedtransfusiedienst in Groningen in 1934. Na een aantal enerverende pioniersjaren, kwam na de oorlog het besef dat schaalvergroting absoluut noodzakelijk was voor een efficiënte bloedvoor- ziening. De bloedtransfusiediensten van het Rode Kruis werden vanaf begin jaren 70 omgevormd tot zelfstandige bloedbanken. De tijd van glazen flessen en oude kaartenbakken was definitief voorbij. Maar ook de jaren daarna volgden de veranderingen elkaar in snel tempo op.

In dit boek vertellen medewerkers van het eerste uur over hoe het was om te werken in een van de vijf bloedbanken die nu samen de Sanquin Bloedbank Regio Noordoost vormen. Het is het verhaal van de pioniers, de saamhorigheid, de collegialiteit en het gevoel met iets goeds bezig te zijn. Een betrokken relaas van de mensen die de organisatie hebben gemaakt tot wat het nu is, een goed lopende organisatie, die naar donors en klanten professionaliteit en betrouwbaarheid uitstraalt.

Omschrijving

Jubileumboek Sanquin Noordoost

Doelstelling

Een verhaal over de bloedtransfusie in Noordoost Nederland

Doelgroep

Relaties, pers, medewerkers

Opdrachtgever

Sanquin Bloedbank

Uitvoering

Hardcover, 128 pagina's

Category

Non profit