kinderboek OBA

Hoe word je een super-Amsterdammer?
OBA doeboek

kinderboek OBA

Hieperdebieb! De OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam) bestaat 100 jaar. Pavlov maakte in opdracht van de jarige Amsterdamse bibliotheek het kinderboek Hoe word je een super-Amsterdammer? Wat kun en wil je allemaal worden?  Word je schoonmaker bij Madame Tussauds? Directeur van Artis? Boswachter in het Diemerbos? Drone-piloot? Of toch liever steward bij Ajax? Het boek (geschreven door Gouden Griffel winnaar Jan Paul Schutten) wordt cadeau gedaan aan alle basisschoolleerlingen van Groot-Amsterdam.

Fragment:

Dit boek gaat over super-Amsterdammers. Over jou dus! Tenminste, als je dat wil. Want misschien heb je helemaal geen zin om een super-Amsterdammer te worden. Misschien wil je veel liever een mega- Maastrichtenaar worden. Of een ultra-Zweed. Hyper-Chinees. Giga-Ghanees. Of gewoon helemaal niks. Dat kan ook. Maar als je een super-Amsterdammer wil worden, dan is dit boek iets voor jou.

Misschien vraag je je alleen af wat een super-Amsterdammer nu precies is. Nou. Het goede nieuws is dat je als super-Amsterdammer niet in een blauwe legging hoeft rond te lopen met daarover een rode onderbroek en een rode cape (misschien is dat voor jou het slechte nieuws. In dat geval: ga je gang! Het hoeft niet, maar mag wel). Om een super-Amsterdammer te zijn moet je in Amsterdam of omgeving op school zitten. Ten tweede moet je super-jezelf zijn. Dat betekent dat je precies bent wie je wil zijn. En wát je wil zijn.

 

Omschrijving

Hoe word je een super-Amsterdammer?

Doelstelling

Vieren van 100 jaar Openbare Bibliotheek Amsterdam

Doelgroep

Alle basisschoolleerlingen van Amsterdam

Opdrachtgever

OBA

Uitvoering

Hardcover met gestanst handvat

Category

Non profit