kinderboek OBA

Hoe word je een super-Amsterdammer?
hoe word je een superamsterdammer jubileumboek oba

kinderboek OBA

Hieperdebieb! De OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam) bestaat 100 jaar. Pavlov maakte in opdracht van de jarige Amsterdamse bibliotheek het kinderboek Hoe word je een super-Amsterdammer? Wat kun en wil je allemaal worden?  Word je schoonmaker bij Madame Tussauds? Directeur van Artis? Boswachter in het Diemerbos? Drone-piloot? Of toch liever steward bij Ajax? Het boek (geschreven door Gouden Griffel winnaar Jan Paul Schutten) wordt cadeau gedaan aan alle basisschoolleerlingen van Groot-Amsterdam.

Fragment:

Dit boek gaat over super-Amsterdammers. Over jou dus! Tenminste, als je dat wil. Want misschien heb je helemaal geen zin om een super-Amsterdammer te worden. Misschien wil je veel liever een mega- Maastrichtenaar worden. Of een ultra-Zweed. Hyper-Chinees. Giga-Ghanees. Of gewoon helemaal niks. Dat kan ook. Maar als je een super-Amsterdammer wil worden, dan is dit boek iets voor jou.

Misschien vraag je je alleen af wat een super-Amsterdammer nu precies is. Nou. Het goede nieuws is dat je als super-Amsterdammer niet in een blauwe legging hoeft rond te lopen met daarover een rode onderbroek en een rode cape (misschien is dat voor jou het slechte nieuws. In dat geval: ga je gang! Het hoeft niet, maar mag wel). Om een super-Amsterdammer te zijn moet je in Amsterdam of omgeving op school zitten. Ten tweede moet je super-jezelf zijn. Dat betekent dat je precies bent wie je wil zijn. En wát je wil zijn.

 

Omschrijving

Hoe word je een super-Amsterdammer?

Doelstelling

Vieren van 100 jaar Openbare Bibliotheek Amsterdam

Doelgroep

Alle basisschoolleerlingen van Amsterdam

Opdrachtgever

OBA

Uitvoering

Hardcover met gestanst handvat

Category

Non profit