Jubileumboek Van de Klundert

Mannen van staal
Mannen van staal - jubileumboek van de Klundert

Jubileumboek Van de Klundert


In 1938 vestigt Martinus van de Klundert zich als zelfstandig hoefsmid aan de Geldersedijk in Zevenbergschen Hoek. Zijn beide zoons en op hun beurt hun zonen, bouwen het bedrijf in ruim tachtig jaar uit tot een belangrijke speler op de markt van metaalbewerking. Pavlov maakte een mooi jubileumboek over een prachtig en sympathiek bedrijf, waar de klanten tevreden zijn en het goed werken is

Uit de epiloog:

ER WAS EENS … Lang geleden, het moet in 1938 geweest zijn, was er eens een eigenwijze smid die, tegen alle adviezen in, voor zichzelf begon in Zevenbergschen Hoek. Hij was geweldig goed in zijn vak, sterk als een beer en een man van weinig woorden. Al snel breidde hij zijn activiteiten uit door voor de boeren in zijn omgeving landbouwmachines te gaan maken. Hoewel niet direct uitgesproken, was het zonneklaar dat zijn zonen bij hem in de zaak zouden komen. Voor hen was het meteen duidelijk dat ze de koers moesten verleggen.

Werken voor de agrarische wereld liep op zijn eind volgens de broers. Metaalbewerking, daar lag de toekomst. Zo gezegd, zo gedaan. Langs de snelweg van Breda naar Rotterdam en onder de rook van de Moerdijkbrug ontstond van lieverlee een zeer professioneel en gespecialiseerd bedrijf in plaatwerk en constructie. De beide zonen werkten keihard, omdat ze een bedrijf voor ogen hadden waar zij, hun families en hun medewerkers in alle opzichten en op een eerlijke manier hun brood konden verdienen. Toen zij in de jaren negentig de pijp aan Maarten gaven, stonden hun zonen op hun beurt klaar om het stokje over te nemen en verder te gaan waar zij gestopt waren. De twee neven, die hun vaders zeer dankbaar waren voor de basis die zij voor hen hadden gelegd, gingen vol enthousiasme door, met het doel de familiezaak te laten groeien, de kwaliteit nog verder te verbeteren en van hun bedrijf een nog meer gespecialiseerde en professionele organisatie te maken. Een gezond bedrijf, waar het goed werken is, waar een breed scala aan prachtige producten wordt gemaakt, waar de klanten tevreden zijn en waar vastberaden en met opgeheven hoofd naar de toekomst wordt gekeken. En dat hun dat lukte, heeft u net gelezen in dit jubileumboek.

Omschrijving

Jubileumboek Van de Klundert

Doelgroep

Klanten, medewerkers, relaties

Opdrachtgever

Van de Klundert

Uitvoering

Hardcover