Center Parcs kindervakantieboek

Het Grote Center Parcs Kindervakantieboek
vakantieboek center parcs

Center Parcs kindervakantieboek

Lekker puzzelen op het terras van je cottage in Center Parcs: Pavlov maakte een vrolijk vakantieboek voor alle gasten. Jong en oud komen aan hun trekken, boordevol puzzels, raadsels, verhalen, goocheltrucs, experimenten, proefjes en wetenswaardigheden voor jong en oud. Heerlijk voor kinderen en even wat anders dan de smartphone of tablet. Om een indruk te geven een paar fragmenten uit de tekst:

Briljante kabouters
Wij zijn briljant,’ zeiden honderd kabouters. ‘Wij zijn slimmer dan iedereen.’ ‘Oh ja?’ zei de trol en hij zette ze gevangen. ‘Bedenk hier maar eens wat op,’ zei de trol. ‘Ik geef jullie een wit of een blauw plakkertje op de rug. Die kun je natuurlijk zelf niet zien. En nu wil ik dat iedereen met een wit plakkertje een de ene kant van het plein gaat staan en iedereen met een blauw plakkertje aan de andere kant.Jullie moeten een voor een uit de gevangenis het plein oplopen. ‘Peulenschil,’ zeiden de kabouters. ‘Nee, helemaal niet. Want jullie kunnen eikaars plakkertje wel zien, maar jullie mogen op geen enkele manier met elkaar communiceren. Zodra ik zie dat jullie elkaar een signaal geven eet ik jullie allemaal op. Een voor een.’ ‘Nog steeds een peulenschil,’ zeiden de kabouters. ‘Want wij zijn briljant.’ En de kabouters verdeelden zich inderdaad in twee groepen. De kabouters met een wit plakkertje links en met een blauw plakkertje rechts. Zonder ook maar één signaal te geven. Hoe deden ze dat?

Rustige vakantie
Thomas is met zijn vrouw Mathilde en zijn slimme, dochter Rosalie op vakantie. Het weer zit mee en Thomas heeft hier geen last van de vele jongens die achter zijn dochter aanzitten. Maar hij heeft te vroeg gejuicht! Rosalie verveelt zich stierlijk en mist de aandacht van haar aanbidders. Wat zou het heerlijk zijn om te gaan zwemmen met Bob of naar het café te gaan met Dennis. Echter, en dat begrijpt ze ook wel, twee vriendjes over de vloer is wat veel voor haar vader. Maar wie moet ze nou kiezen? Ze besluit het lot zijn werk te laten doen, belt haar beide vrienden op en stelt hen het volgende voor: jullie houden een wedstrijd op de scooter en wie hier het eerste door de poort van het vakantiepark rijdt mag een dagje blijven. Daar hebben Bob en Dennis wel oren naar. Helaas voor hen heeft Thomas de telefoongesprekken gehoord en hij heeft helemaal geen zin in beide heren. Hij denkt zijn dochter te slim af te zijn en stelt: ‘Oke laat ze komen, maar de regels worden wat veranderd. Niet de winnaar mag een dagje komen, maar degene wiens scooter als laatste door de poort rijdt. Even ziet Rosalie haar plan in duigen vallen, want dit gaat natuurlijk eeuwig duren. Maar dan zegt ze opeens lachend: ‘Ok, pap akkoord.’ Ze pakt de telefoon en geeft haar vrienden de nieuwe regels door, maar eindigt haar gesprekken met ‘maar….’ en voegt er dan bij ieder nog drie dezelfde woorden aan toe! Welke drie woorden waren dat?

De Butler heeft het gedaan!
Professor Harrisson had een fortuin verdiend met het schrijven van boeken over het oude Egypte. Zijn huis stond ook vol met oude schatten. Maar daar had hij nu niets meer aan, want hij lag dood op de grond in de gang. Na de ontdekking van het lichaam was de politie snel ter plekke. Inspecteur Smith kwam een uur later. ‘De zaak is al opgelost, inspecteur,’ zei agent Jones. ‘O, ja?’ vroeg Smith. ‘Ja, kijk maar. De professor was nog niet op slag dood. Hij heeft met zijn laatste krachten een belangrijke aanwijzing kunnen opschrijven: met zijn ring heeft hij het woord ‘pyramide’ in het parket gekrast. Kijk maar.’ ‘Pyramide,’ las Smith hardop/Precies,’ zei Jones, ‘en kijkt u eens verderop in de gang.Daar staat een miniatuurexemplaar. Dat hebben we onderzocht en toen we het optilden vonden we de zakdoek waarmee de vingerafdrukken van het moordwapen zijn geveegd. Er zit zelfs nog bloed op.’ ‘Wat wil dat zeggen?’ vroeg Smith. ‘Kijkt u eens naar de initialen op de zakdoek: ‘J.P.S.’ De initialen van de butler, James P. Sillmore. We hebben hem al gearresteerd.’ ‘Nou, laat hem meteen maar weer vrij,’ zei Smith.

Zo’n ‘platte’ tekst zegt u misschien niet zoveel. Mogen we u een exemplaar van het Center Parcs vakantieboek opsturen? Dan kunt u zelf het resultaat eens bekijken. Mailt u ons maar even op info@pavlovpubliceert.nl

Omschrijving

Lekker puzzelen op het terras van je cottage in Center Parcs: jong en oud komen aan hun trekken in dit vrolijke en kleurrijke vakantieboek voor alle gasten van de parken.

Doelstelling

Vergroten gastenloyaliteit d.m.v. creatieve en onderscheidende content die voor zowel ouders als kinderen aantrekkelijk is

Doelgroep

Jonge gezinnen

Uitvoering

Softcover, 84 pagina's, hoge oplage

Category

Profit